BUNDELS


Uitgekomen eind september 2022: Puntig licht!
Het is mijn derde lightversebundel! Deze bevat een aantrekkelijke mix van honderd lichtvoetige gedichten in een verrassende diversiteit aan versvormen. Op geestige wijze worden talrijke onderwerpen tegen het licht gehouden: van lockdown tot jaargetijden, van kunst tot vakantie, van wandelende tak tot kamasoetra. De bundel telt ruim veertig kleurrijke illustraties.

In het voorwoord schreef niemand minder dan Frank van Pamelen over mijn light verse: 'Ik heb inmiddels heel wat werk van Inge Boulonois tot mij genomen, en steevast gaat dat gepaard met een gelukzalige glimlach'. En 'Puntig licht is luchtig geluk om heerlijke humor'.

'Puntig licht' is direct te bestellen via deze link HIER. Natuurlijk is het boek ook via elke goede winkel aan te schaffen.
Inge Boulonois: Puntig licht (MijnBestseller, 2022)
124 blz. € 23,50
ISBN 9789403612492

Er is een nieuwe bundel van mij uit: Voor waar genomen!
Geen light verse, dit keer. Zoals de meeste weten, ben ik van origine schilder met een grote passie voor kunst. Voor waar genomen vormt mijn eerste uitgave met uitsluitend door kunst geďnspireerde gedichten.

In de bundel wordt het fascinerende raakvlak tussen beeldende kunst en poëzie verkend. De invalshoeken zijn zeer gevarieerd. Of nu de kunstenaar, het model, landschap of stilleven centraal staat: interpreterend, fantaserend en reflecterend wordt het werk, meestal schilderijen, in taal geschilderd.

Verreweg de meeste kunstwerken, van beroemde tot onbekende, zijn in full colour bij het gedicht afgedrukt. Een deel van de gedichten is bekroond in Nederland en Vlaanderen en/of gepubliceerd in literaire tijdschriften.

Voor waar genomen is direct, via deze link HIER en bij elke boekwinkel te bestellen
ISBN 9789464187298
73 blz. € 18,50

Na Lichte en bonte gedichten (Liverse,2015) is nu Vers gekruid verschenen, de tweede lightversebundel van Inge Boulonois. Het feestelijke boek is verlucht met kleurige illustraties en bevat maar liefst honderd gedichten, de beste van de laatste vijf jaar.

De onderwerpen in Vers gekruid zijn aantrekkelijk divers: van wetenschap tot politiek, van muziek tot kunst, van liefde tot taal, van appetijt tot de natuur. De dichter beperkt zich niet tot traditionele versvormen als sonnet, kwatrijn, snelsonnet, ollekebolleke en sonnettine, ook trakteert zij de lezer op pictovers en stripgedicht.

De inhoud vormt een smakelijke, mild gekruide, zeer uitgebreide en toch licht verteerbare maaltijd. Inge Boulonois lardeerde de bundel rijkelijk met poëtische namen van coryfeeën als Patty Scholten, Kees Stip, Drs. P, John O-Mill, J.C. Bloem, Driek van Wissen en Annie M.G. Schmidt, door wie zij zich tot min of meer verholen lofdicht liet inspireren.

Inge Boulonois: Vers gekruid (2020), 112 blz.
€21,00 ISBN 9789403602837
HIER en bij elke boekwinkel te bestellen

De bundel Idioom van geluk is in maart 2016 verschenen bij Poeziefonds Open, Uitgeverij Kontrast in Oosterbeek. De gedichten in deze bundel bewegen zich tussen de kleine, ons omringende dingen en de grote werkelijkheid. Geluk wordt gezocht door aandachtig te kijken naar zowel het kleinste sprietje groen als het weidse luchtruim.

Hans Franse schreef voor Meander:
De waarnemingen zijn heel sterk, haar poëzie verwoordt een wereld om haar heen waarin alles zijn plaats heeft: een wereld van kleur en verbeelding, wat soms fraaie beelden oplevert.

Bert Bevers voor de De VVL-Boekhouding:
Ik heb deze bundel met genoegen gelezen. Idioom van geluk staat vol trefzekere beelden, en bereikt hopelijk veel aandachtige lezers. 

Karel Wasch op Poezie-Leestafel:
Verbazingwekkend hoe een dichter in zo weinig zinnen zo veel kan zeggen…. Maar niets is wat het lijkt bij deze briljante dichteres. …Eén van de beste bundels van dit jaar! Misschien wel de beste! Men leze!

De volledige besprekingen zijn te vinden onder de knop Recensies.
Idioom van geluk is te bestellen bij mij en bij de uitgever.
Prijs: € 15,00, ISBN 978 94 92411 02 0; NUR 306
Lichte en bonte gedichten is in maart 2015 uitgekomen bij Uitgeverij Liverse te Dordrecht. De bundel bevat lichtvoetige poëzie en is in kleur geillustreerd. IHierin wordt op luchtige wijze een groot aantal onderwerpen bezongen: van de overgang tot overgewicht, van het dierenrijk tot het huwelijk, van grote kunst tot trendy kapsels. Naast vrije verzen bevat de bundel sonnetten, rondelen, pictoverzen, ollekebollekes, kortom allerlei verzen in vaste vorm.

Teunis Bunt schreef voor Bunt Blogt:
"Lichte en bonte gedichten" is dan ook een prima boekje om cadeau te doen. Aan anderen of aan jezelf.

Joop Leibbrand op Meander:
In de even inventieve als originele manier waarop zij woord en beeld verbindt, draagt wat dit betreft ook haar onlangs verschenen bundel light verse "Lichte en bonte gedichten" een duidelijke eigen signatuur.

Mien Meining op Het Vrije Vers:
Als opvolgster van Marjolein Kool, de plezierdichteres die met dichten is gestopt, zou ze zeker een goede kandidate zijn om samen met frontvrouwe Patty Scholten het vrouwelijke smaldeel te vormen in een wereld die (nog) vooral door mannen wordt gedomineerd. "

De volledige besprekingen zijn te vinden onder de knop Recensies.

DE BUNDEL LICHTE EN BONTE GEDICHTEN IS HELAAS UITVERKOCHT!Heerhugowaardse gedichten kwam eind 2014 uit. In deze geďllustreerde bundel zijn de beste stadsgedichten opgenomen die ik schreef tijdens het stadsdichterschap.

Heerhugowaardse gedichten is te bestellen bij mij en bij de uitgever.
Prijs: € 16,49, ISBN 978 94 02139 75 4

Joop Leibbrand (Den Helder 1943 - 2015) schreef het voorwoord in deze bundel. Hij was docent Nederlands, stadsdichter van Den Helder, medewerker van het literaire e-magazine Meander en enig redacteur van Meander Klassiekers. Zijn voorwoord is te vinden bij de rubriek Recensies.