SCHILDERKUNST


Een groot deel van mijn schilderijen heeft een permanente plaats in de nieuwbouw van het verpleeghuis ZuyderWaert gekregen. Dat zijn abstracte en figuratieve werken in diverse technieken - acrylschilderijen, gouaches en (afdrukken van) houtsnedes - gemaakt in de jaren 70, 80 en 90.

In de loop der jaren heeft mijn werk zich van realisme via het nieuw expressionisme naar totale abstractie ontwikkeld. Uiteindelijk kwam ik weer terug bij het realisme. Indertijd heb ik in verschillende plaatsen in Gelderland geŽxposeerd; ik was jaren lid van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars Gelderland.

Het overige beeldende werk had eerder zijn weg gevonden naar particulieren, musea, kloosters en kerken. In 2010 vond een overzichtstentoonstelling plaats in het parochiehuis van de Dionysius te Heerhugowaard. Zelf heb ik nog een kleine, onafscheidelijke selectie in eigen bezit.

Klik HIER voor een kleine selectie uit haar abstracte en realistische werk van 1970 tot 2000. Alleen de (klein)kinderportretten dateren van na 2000.